Evlenme İşlemleri

Evlenme İşlemleri

Nikâh İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

1- 4’ er adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)

2- Evlenme Sağlık Raporu (Sağlık Raporları fotoğraflı, imzalı ve kaşeli olmalıdır)

3- T.C.Kimlik kartının aslı 

(Resimsiz, soğuk damgasız, kimlik nosuz, yıpranmış ve on yılı geçmiş kimlikler kabul edilmez.)

4- Belediye İçinde Kıyılan Oda Nikahı Ücreti: 1.900 TL

 

Düğün Salonunda Kıyılan Nikah Ücreti     : 3.500 TL

 

NOT: Evlenme Sağlık Raporlarının 6 ay geçerlilik süresi vardır.

NOT: Çiftlerin Müracaata birlikte gelmeleri zorunludur.

NİKAH MÜRACAATLARI MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE 08:30- 12.30 ve 13.30 - 17:30 SAATLERİ ARASINDA YAPILMAKTADIR.

 

Evlendirme Memurluğu Tel No: 318 15 00 Dahili:114

 

Başvuruda Dikkat Edilecek Hususlar

1- Evlenecek çiftlerin Belediyemiz Evlendirme Memurluğuna birlikte müracaat etmeleri zorunludur. Evlenme başvurusu vekil olarak atanan kişi tarafından da yapılabilir. Bunun için Noterden vekâletname düzenlenmesi ve bu vekâletnamede vekâlet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlikleri ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi şarttır.

2- Müracaat sırasında taraflar fotoğraflı T.C. Kimlik kartlarını göstermek zorundadır. Fotoğraflı Kimlik Kartı gösterilmediği takdirde müracaat kabul edilmeyecektir.

3- Telefonla nikâh günü rezervasyonu kesinlikle yapılmamaktadır. Nikâh günü almak için çiftlerin beraber ve tüm evraklar hazır şekilde evlendirme memurluğuna gelmesi zorunludur.

4- Evlilik işlemlerinde; T.C. kimlik kartı ve geçici kimlik belgesi dışında, diğer kurumlarca verilen kimlik niteliğindeki belgeler (Ehliyet, Askeri Kimlik, Pasaport, Avukatlık Kimliği vb.) geçerli değildir.

5- Önceki soyadını kullanmak isteyen kadınlar müracaat sırasında taleplerini bildirmelidirler.

6- 18 yaşını dolduranlar kendi iradeleri ile başvuru yapabilirler. 17 yaşını dolduranlar anne ve babasının bizzat müracaatı veya noterden alacakları anne, baba muvafakati ile , 16 yaşını dolduranlar ise mahkeme kararı ile evlenebilirler.

7- Kadın boşandıktan veya dul kaldıktan 300 gün sonra evlenebilir. Süreyi beklemeden evlenmek isteyen kadın, Aile Mahkemesine başvurarak “ İddet Müddetini Kaldırma” kararı almaları gerekmektedir.

8- Nikâh saatinde 18 yaşını doldurmuş, yanında T.C. kimlik kartı bulunan en az iki şahit hazır bulunmalıdır. Nikâh şahidi olabilmek için: reşit, ayırt etme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şarttır.

Yabancı Evlilik İçin Gerekli Evraklar

1- Yabancılar için, yetkili merkezi makamlarca veya o devletin yerel temsilcilikleri tarafından kişinin adını, soyadını, anne ve baba adı ile doğum yeri, doğum tarihi ve evlenmesine engel halinin bulunup bulunmadığını gösterir şekilde düzenlenerek verilmiş ve usulüne göre tasdik edilmiş olan belge. (Evlenme Ehliyet Belgesi, Bekârlık Belgesi)

2- Evlenme ehliyet Belgesi üzerinde anne ve baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi bulunmayanlar için Doğum Belgesi.

3- Pasaport ve varsa kimlik kartı

Milletlerarası Ahvali Şahsiye Komisyonu (CIEC ) üyesi devletler tarafından düzenlenen Çok Dilli Evlenme ehliyet belgeleri  herhangi bir işleme gerek kalmaksızın işleme alınır.

La Haye Özel Hukuk Konferansı (HCCH) üyesi devletler tarafından hazırlanarak Apostille şerhi düşülerek düzenlenen evraklar asılları ile birlikte noter onaylı Türkçe tercümeleri ile birlikte işleme alınır.

Bu iki sözleşme dışında kalan devletler tarafından verilen herhangi bir standardı olmayan ve ispata tabi belgeler ülkelerindeki yerel makamlarca verilmiş ise ülkelerindeki Türkiye temsilciliklerine, Türkiye de kendi ülke temsilciliklerinden alınan belgeler İstanbul’ dan alınmış ise Türk Kaymakamlıklarına, Ankara’ dan alınmış ise T.C. Dışişleri Bakanlığımıza onaylatılmasından sonra noter tasdikli Türkçe tercümesi ile işleme alınır.

“ Bir Ömür Boyu Mutluluklar Dileriz. “