24 KASIM ÖĞRETMEN GÜNÜ MESAJI

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı, hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim hayatlarıdır. Bu yüzden öğretmenlik aslında gelecek mühendisliğidir. Böyle bir hizmetin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar yüksektir. Bu kadar büyük misyona sahip olan bu meslek öncelikle sonsuz sevgi ve fedakarlık ister.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” özdeyişinde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği misyon toplumsal, bireysel ve kuramsal anlamda bütün önem ve özeni hak etmektedir. Bizlere düşen görev bu hakkı teslim etmek, öğretmenlerimizi sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hatırlamak hatasına düşmemek, sorunlarını çözmede yardımcı olmak, onlara gereken saygıyı göstermek ve hak ettikleri değeri vermek olmalıdır.

İstikbalimizin mimarları olan öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Bu düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Doğal afetler, terör ve diğer sebeplerle hayatını yitirmiş ve şehit düşmüş tüm değerli öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. #gülüçbelediyesi #24KasımÖğretmenlerGünü