4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ

Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser gününde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığı karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir.

Kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Biz Dünya Kanser Günü'nde sizlere kanserle mücadele etmek ve bu konuda mesajları yaymak için daha da büyük bir platform sunarak rol oynayabileceğimizi düşünüyoruz. Bilgi almak, kişisel risk faktörlerini ortadan kaldırmak veya çabalarımıza destek vermek için bu web sitesinde gerekli tüm bilgileri bulabilirsiniz.

YAPABİLİRİZ, YAPABİLİRİM

Bu yıl kansere karşı sloganımız "Yapabiliriz, yapabilirim" dir. Bu sloganla önlemeden tedaviye, bireyden topluma, sivil toplumdan resmi kuruluşlara kadar herkesin kansere karşı yapılabilecek her türlü şeyi yapabileceği mesajı verilmektedir.

Dünya Kanser Gününde insanlar –birlikte grup olarak ya da bireysel olarak- üzerine düşeni nasıl yaptıklarını keşfedecektir.

Kanser farklı şekillerde herkesi etkilemektedir. Tüm insanların birey, aile ve toplum üzerindeki kanserin etkilerini azaltmaya yönelik tedbir alacak gücü vardır.

Dünya Kanser Günü "Ne yapabiliriz" için harekete geçmede ve söz vermede önemli bir fırsattır.

"Yapabiliriz, yapabilirim" seçeneklerini gerçekleştirmek için tercihiniz ne olursa olsun kansere karşı mücadelede bir fark yaratabiliriz ve yaratabilirsiniz.

YAPABİLİRİZ

Algıları Değiştirebiliriz