3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

BAŞKAN DEMİRTAŞ'IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI;

1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.Engelli vatandaşlarımızın üreten, bağımsız bireyler olarak spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir” dedi.

“Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. O grup içerisine hepimiz girebiliriz. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Esasen engelli bireyleri sadece bir günle hatırlamayıp 365 gün bu konuyu ele almamız ve daha yeni çözümler nasıl üretmenin çaresini aramamız gerekiyor. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bir insanın engelli olmasının; onun diğer insanlar gibi yaşaması, sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılı olması için yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemesi gerekmektedir.Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum”

GÖKHAN M.DEMİRTAŞ